Scrisoare catre dansatorii mei #SynchronosDanceFamily

Dragii mei dansatori,

O să încep prin a vă spune că îmi este foarte, foarte dor de voi și îmi lipsiți cum nici nu vă imaginați. Știți cu toții că #SynchronosDance reprezintă o școală de dans puternică, o echipă de oameni uniți și disciplinați și așa vreau să rămână. Când ne-am dorit ceva cu adevărat, am muncit toți – coregraf, copii, părinți – și am realizat. Totul din pasiune pentru dans!

Când un copil alege să își investească timpul, talentul și pasiunea în dans, susțineți-l cu toată puterea. Am petrecut cu voi nenumărate ore de antrenament, unele mai obositoare, altele distractive și care ne făceau să nu vrem să mai plecăm din sală. Sala noastră modestă, care a devenit locul nostru special. Nimic n-o să poată egala toate amintirile de acolo, primii pași de dans au fost acolo, primii mei dansatori au pășit în sala aceea. Nu a contat o secundă ce fel de sala avem, mai important a fost cu cine am împărțit-o, ce va predau, cu ce cunoștințe plecați. Voi ați făcut că patru pereți simpli să se tranforme în “sala de dans”.

Va numesc mereu „copiii mei”. Când am doar două ore de antrenament să conduc o încălzire, să predau coregrafia și să repet o serie de exercițîi de tehnică, nu există prea mult timp pentru a exprima gândurile și sentimentele  pe care mi-aș dori  să le știți în mod necesar. A fi coregraful vostru este cea mai spectaculoasă și plină de satisfacție meserie – și vreau că dansatorii mei să știe asta. Între repetiții, competițiile solicitante și orele nesfârșite pe care le petrecem împreună în fiecare săptămână, nu reușesc să împărtășesc  în scris toate amintirile.

Copiii mei, va rog să vă iubiți pe voi și să iubiți ceea ce faceți cu toată ființa voastră. Dansați cu atâta pasiune încât să simțiți cum sare inima din piept. Dansul este cu adevarat special și suntem privilegiați și norocoși că putem face asta.

Să credeți în voi. Sunteți talentați. Sunteți puternici și capabili de tot ceea ce vă doriți. Încercati să fiți cea mai bună versiune a voastră în fiecare zi. Nu vă comparați cu nimeni. Dansați cum vreți voi. Aveți încredere în mine când vă spun că nu vreau 60 de roboți copiați. Vreau să fiți voi!

Aveți încredere că îmi doresc să scot din voi tot ce-i mai bun. Uneori, alegerile și deciziile mele poate nu par a avea sens, puteți fi confuzi, răniti, dar aveți încredere că sunt de partea voastră. Nu vreau să vă văd că eșuați și voi face tot ce îmi stă în putere pentru a vă ajuta să găsiți succesul pe care îl căutați.

Acest lucru cere muncă și sacrificiu. Trebuie să descoperiți, să creați și să vă planificați drumul. A fi aici, în sala de dans, cu mine, este un mod minunat de a urma această cale.

Trebuie să-mi spuneți de ce aveți nevoie. Aveti nevoie de repetiție? Aveti nevoie să vă arăt pașii încă o dată? Dacă înțelegeți, spuneți-mi. Dacă nu, spuneți-mi și asta.

Fiți prezenți și fiți pregătiti. Repetați acasă. Atenție la micile detalii. Întrebați. Nu întârziați și nu uitați coregrafia.  Creați amintiri alături de colegii de dans. Prețuiți fiecare antrenament de la 9 dimineața sau concursul de la 22:00 de la Palatul Național al Copiilor. Totul va trece așa de repede și o să vă fie dor de aceste zile. Bucurați-vă, vă rog, bucurați-vă.

O să fiți dezamăgiti din când în când. Nu veți fi întotdeauna câștigătorii trofeului.  Acest lucru nu înseamnă că dansati „rău” și asta nu înseamnă că nu sunteți făcuți pentru dans.

Vor exista dansatori mai buni, dar în loc să îi disprețuiți pe aceștia, încercați să învățați de la ei. Veți învața multe unii de la ceilalți. Ceea ce trebuie să înțelegeți este că răspunsul nu este „Nu reușesc”, răspunsul este „Încă nu reușesc”. Incercati și munciti din greu, iar aceste eforturi nu trec neobservate.

Sunt coregraf, este treaba mea să predau. Învățarea (și învățarea corectă) necesită o atenție deosebită pentru detalii, o atenție incredibilă și o multitudine de corecții din partea mea. Da, vă voi critica și vă voi spune în permanență ce trebuie să remediați până când va fi rezolvat. S-ar putea să fie nevoie să vă spun din nou și din nou.

S-ar putea să mă frustrez din când în când din cauza asta, dar iată ce trebuie să înțelegeti: asta nu înseamnă că va urăsc. Ce înseamnă, este că văd potențial în voi și vreau să va ajut.

Corecțiile sunt bune. Succesul este un proces incredibil de lung și fără sfârșit, care necesită timp, dar corecțiile pe care vi le dau, vă ajută să vă apropiați cu un pas de visul vostru. Așa că data viitoare vă veți supăra că ați primit aceeași critică săptămână după săptămână sau doriți să vă plângeți despre cât de mult repetăm, vă rog să vă amintiți că intenția mea nu este răutăcioasă. Îmi fac treaba pentru că vă iubesc.

De asemenea, este sarcina mea de a insufla perseverență, dăruire, disciplină, încredere, smerenie, creativitate, etică. Vreau să vă depășiți limitele.

Există atât de multe posibilități, oportunități și provocări odată ce intrati în lumea maturității. Lumea dansului este cu atât mai mare decât studioul, antrenamentele în sală sau concursurile.

La sfârșitul zilei, nimeni nu-și amintește și nu-i pasă ce premiu ai câștigat. Nu le pasă de locul tău la concurs. Nu le pasă. Ceea ce-i interesează pe oameni este caracterul tău, inima ta și modul în care i-ai făcut să se simtă.

Dansatori, vă voi sprijini mereu. Indiferent dacă doriți să urmați o carieră de dans ca profesioniști sau veți dansa doar pentru hobby, vă voi susține. Fie că doriți să predați, vă voi susține. Fie că nu vreti să dansati deloc și poate veti fi ingineri sau cosmeticieni, te voi susține. Vă voi alimenta întotdeauna visele, obiectivele și dorințele, indiferent unde vă vor duce.

Va iubesc și sunt mândră de voi.

Cu drag,

Cătă de la dans 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *