10 lecții de viață pe care copilul tău le învață de la cursul de dans

10 lecții de viață pe care copilul tău le învață de la cursul de dans

Putem învăța ceva pozitiv din tot ceea ce facem în viață, iar dansul nu face excepție. In acest articol vom arunca o privire la unele dintre lucrurile pe care le invatam prin dans.

  • Fii disciplinat

Reprezintă una dintre cele mai importante calități. Învățând o rutină de dans, respectând regulile dansului și codul vestimentar, fiind perseverenti până când obținem totul asa cum trebuie, devenim disciplinati. Autodisciplina este esentiala pentru a avansa ca artist.

via GIPHY

  • Fii perseverent

Atingerea întregului potențial nu este doar talent, ci și perseverență, practică și angajament. Disciplina și perseverența merg, adesea, mâna-n mâna. De-a lungul vieții, această trăsătură de caracter poate fi diferența dintre succes și eșec tot ceea ce facem. Dansul poate fi greu de învățat și de executat corect, iar sala de dans este un teren minunat de antrenament pentru dezvoltarea perseverenței. Există momente în care sunteți convins că „nu veți obține”, dar toate fac click brusc și se reunesc. Viața este la fel. Dansul ajută la dezvoltarea acestor abilități, arătând copiilor lucrurile minunate care se pot întâmpla atunci când se repetă, repetă, repetă.

via GIPHY

  • Fii dedicat

Dacă va doriți cu adevărat să deveniți dansatori de excepție, atunci este nevoie de multă dăruire. Trebuie să-ți dorești cu adevărat. Această lecție poate fi transmisă altor lucruri pe care doriți să le atingeți în viață.

via GIPHY

  • Ai incredere in tine

Fiecare părinte își dorește pentru copilul său să crească fericit, sănătos și cu un puternic sentiment de respect de sine. Dansul îi ajută pe copii să-și formeze o părere pozitivă despre ei înșiși – și își adâncesc simțul demnității – oferind oportunități de a exersa abilități, de a îndeplini obiective, de a primi încurajari și de a-și dezvolta respectul pentru corp. Singura competiție esti TU!

via GIPHY

  • Înțelegerea faptului că a primi critici este un lucru constructiv

Dansatorii sunt învățați de la o vârstă fragedă că a fi corectat este un lucru bun și nu ceva de care trebuie să te temi. Când un coregraf numește un student și îl corectează, este pentru că el crede în potențialul cursantului. Nu este de mirare că cei care sunt dansatori răspund în mod pozitiv la critici și îndrumări, văzând-o ca o oportunitate de a crește și de a îmbunătăți, mai degrabă decât un atac personal.

via GIPHY

  • Munca grea trebuie făcută cu zâmbet

Dansul este un sport și la fel ca în oricare altul, este susceptibil la accidentări.

Ceea ce il face atât de diferit de orice altă activitate este că trebuie să o faceți să pară fără efort.

Imaginați-vă că trebuie să ridicați greutăți în timp ce arătați grațios și fără efort, totul cu un zâmbet înghesuit pe față. Din aceasta înveți că există frumusețea care vine împreună cu munca grea, iar asta te ajută si în alte domenii ale vieții tale.

via GIPHY

  • Respiră adânc înainte  începi

În unele exerciții, introducerea înainte de începerea dansului este o respirație coregrafică. Această practică devine adânc înrădăcinată în mintea unui dansator, așa că atunci când viața începe să devină grea, este normal să respire adânc pentru a calma sistemul nervos.

via GIPHY

  • Dă o mana de ajutor/ Cere ajutor

Dansatorii se sprijină unul pe celălalt. În viață, acest lucru creează o persoană dispusă să-i înveselească pe alții, să ofere feedback constructiv, să colaboreze și să-i îndrume pentru a permite tuturor să își atingă potențialul. Pe de altă parte, te învață, de asemenea, să știi să ceri ajutor când este nevoie.

via GIPHY

  • Trebuie să vă mențineți corpul sănătos

Dansatorii își cunosc corpul mai bine decât oricine altcineva. Ca sportivi, ei sunt învățați cum să se alimenteze corect cu tipurile potrivite de alimente. Știu, de asemenea, că se întâmplă accidente și este important să-ți iei timpul liber și să te odihnești. Ascultarea corpului tău este atât de importantă în viață, ceea ce îți spune corpul te ajută să iei decizii inteligente, cum ar fi să mănânci o salată din când în când sau să te odihnesti când ești într-adevăr obosit.

via GIPHY

  • Respectul

Respectul începe cu purtarea ținutei de dans necesare, inclusiv cu părul legat corespunzător. Respectul pentru clasă. Coregraful și cursantii sunt învățați sa vina la timp la antrenament, ascultând liniștiti instructorul, luând rândul cu colegii de dans fără plângeri. Este o forma de respect de sine.

via GIPHY

Indiferent de calea parcursă în viață, dansul te învață cum să fii independent, cum să lupți pentru ceea ce vrei, cum să trăiești sănătos și cum să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *